5 helppoa vinkkiä tammikuun liikuntapäätösten tueksi

tammikuu, uusi elämä, kuntoon

voisiko “Tammikuussa aloitan uuden elämän” ollakin “haluan pikkuhiljaa loppuelämÄksi hyvään kuntoon”?

Olet päättänyt aloittaa tammikuussa “uuden elämän”?

Päätät treenata täysillä 5 kertaa viikossa?

Aiemmat tammikuun treenaamiset ovat loppuneet alta aikayksikön, koska kuolet salilla tylsyyteen tai raavit päätäsi miettiessäsi mitä ja miten sinun pitäisi tehdä??

Tai olet treenin jälkeen niin jumissa ja kipeä, että kaikki muu tekeminen kärsii, burana maistuu ja motivaatio laskee 100:sta 0:aan?

onnistuminen

Tässä 5 vinkkiä, joiden avulla saavutat tavoitteitasi motivaatiota sammuttamatta:

  1. Harjoittele monipuolisesti.

    Sen sijaan, että viikkosi on täynnä kuormittavaa voimaharjoittelua, se voisi koostua vaikkapa näistä aineksista:

    • Motivoiva, omaan kuntotasoon sopiva voimatreeni.

    • Maustetaan se palauttavilla pilatestreeneillä, joiden avulla sekä palaudut että vahvistut.

    • Lisätään ripaus lyhyitä 15-20 min. monipuolisia (taukoj)umppia, joita voi tehdä kiireen yllättäessä, työmatkoilla tai lomilla.

    • Liikutaan kauramoottorilla aina, kun se on mahdollista.

      Tämän pohjalta olen kehittänyt ja testannut pilottiryhmän kanssa uuden, motivoivan valmennuksen - “Vahvistu viisaasti verkkovalmennus”. Valmennus tulee myyntiin helmikuun aikana.

  2. Panosta harjoittelun laatuun enemmän kuin määrään.

    Hyvin usein luullaan, että treenin pitää kestää ainakin tunti. Tai, että sarjoja tulee olla 3, toistoja 10. Nämä tuntuvat olevan maagisia lukuja ja ainoa oikea tapa kehittyä ja vahvistua. Höpsis. Monille 20-30 min., toisinaan jopa 15 min. treeni on paljon sopivampi.

    • Jaksat ja ehdit tehdä lyhyen treenin.

    • Sinulle tulee hyvä, virkistynyt olo.

    • Motivoidut liikuttamaan itseäsi päivittäin erilaisilla tavoilla tuntematta syyllisyyttä.

    • Ajan myötä huomaat tai pikemminkin tunnet tuloksia ja muutoksia itsessäsi ja kehossasi.

  3. Millainen liikunta inspiroi sinua? Kuinka löydät lajisi?

    • Pohdi, mitä lajeja olet halunnut kokeilla, joista olet kiinnostunut tai joiden uskoisit olevan sinulle sopivia. Motivaatio säilyy ja ruokkii itseään, kun liikkuminen on mieluista. Silloin siinä on järkeä. Näin tavoitteesi toteutuvat varmemmin ja kestävämmin, palkkiona vahvistut, olet energinen ja voit paremmin.

  4. Kaiken tekemisen tulisi olla yksilöllistä ja omalle elämäntilanteelle, ajankäytölle, tavoitteille ja energiatasolle sopivaa.

    • Olet yksilö. Perimä, kasvatus, omat motiivit luovat sinut sinuksi. Kunnioita omia tuntemuksiasi, mutta älä anna mukavuudenhalun ottaa yliotetta.

    • Mitkä ovat lähtökohtasi? Aloitatko nollasta? Mitä tavoittelet/haluat saavuttaa? Mikä on realistista ja viisasta? Näitä asioita sinun kannattaa miettiä, kirjata ylös ja alkaa toteuttaa pikkuhiljaa.

  5. Lopeta itsesi vertaaminen muihin. Varsinkin sosiaalisen median supersuorittajiin.

    • W.O.R.D. Tiesitkö, että sinä pystyt paljon enempään kuin uskotkaan. Naapurin MaratoonariMaija tai LihaksikasLiisa ovat ihmisiä samalla tavalla kuin sinäkin. Sinä päätät, kuinka ajattelet itsestäsi. Lopeta vertailu - se ei johda mihinkään, ei edistä Sinun tavoitteitasi eikä se ole terveellistä. Ja arvaa mitä; Maija ja Liisa saattavatkin ihailla sinua, sinun tapaasi liikkua, kantaa itseäsi ja arvostaa itseäsi.

Siru PulliainenKommentoi